Vi som arrangerar Jobbfestivalen med tema mångfald
Välkommen till Jobbfestivalen med tema mångfald den 14 september 2022 i Kungsträdgården, Stockholm
Arrangör
Mats Wernheim
Initiativtagare

Carl-Fredrik Zetterman
Projektledare

Hans Uhrus
Kommunikationschef
Hans har över 25 års erfarenhet som medial krishanterare, kommunikationsdirektör, presschef, investor relationschef och näringspolitisk chef, varav över 20 år inom bemanningsbranschen.

Advisory Board
Heaven Bereket
– Min drivkraft har alltid varit att förbättra andra människors möjligheter. Det har fått mig att hela tiden arbeta för att utöka min spelplan där jag kan vara med och påverka.
När hon förstod att barn över hela världen dör av botbara sjukdomar startade Heaven Bereket Bambino Foundation som erbjuder gratis sjukvård och utbildning för unga.
– För att få in pengar till verksamheten började jag utbilda mig inom företagsekonomi och intressera mig för investeringar och trading. I dag finansierar jag verksamheten bland annat genom att ge onlinekurser i valutahandel och kryptovalutor.
Heaven Bereket är specialist på kryptovalutor, investerar i techföretag som utvecklar lösningar som förbättrar de ekonomiska förutsättningarna för människor i fattiga länder och är aktiv inom startupbranschen. Där som delägare i Gebeya, ett företag som sysslar med att stärka Afrikas talangpool inom tech. Hur hinner hon med?
– I mitt huvud känns det inte jobbigt så länge jag gör det jag tycker är roligt.
Heaven är också X-lead, Project manager & Innovator på ICA – Gruppen

Nadine Hanna
Nadine är kundförvaltare på det kommunala Bostadsbolaget AB Stockholmshem och har ett särskilt uppdrag att fokusera på bosociala-, trivsel- och trygghetsfrågor i Hässelby.
Nadine har fler års erfarenhet av att arbeta som projektledare i både kommunala och ideella verksamheter, och har även arbetat som ledarskapscoach, utbildningskonsult, karriärcoach och arbetsförmedlare. Under ca 10 års tid arbetade Nadine med nyanländas etablering på arbetsmarknaden.
Nadines fokus har under hela sitt arbetsliv varit integration, inkkudering, delaktighet och mångfald.
Hon har en masterutbildning i Intersektionalitetsstudiet, är religionsvetare i grunden och är även en diplomerad projektledare.
” Mångfald och delaktighet är inte en hygienfaktor eller good-to-have. Det är grunden i en frisk företags- och organisationskultur som värnar sina medarbetares arbetsmiljö och välmående, och som ska vara lika självklart som arbetet med budget och resultatuppföljning.”

Försäljning

Cassandra Kalivas
Projektledning och försäljning
Mer information kommer snart
Jobbfestivalen med tema mångfald riktar sig främst till...
- Företag och organisationer som erbjuder verktyg/tjänster i syfte att öka mångfalden och minska risken för diskriminering
- Funktionsnedsatta
- De som sedan länge står utanför arbetsmarknaden
- De som inte får jobb på grund av åldersdiskriminering eller annan form av diskriminering
- Utrikesfödda samt nyanlända
- Ungdomar som har varit arbetslösa i mer än 3 månader, som ingår inom ungdomsgarantin
- Alla som söker ett jobb
- De som har ett jobb men vill byta
- Rekryterande företag och organisationer som vill hitta nya talanger
Jobbfestivalen med tema mångfald är en
mötesplats för arbetssökande och rekryterare
Jobbfestivalen med tema mångfald i Kungsträdgården är Sveriges största jobbmässa med fokus på mångfald. Det är också ett nytt jobbmatchningsinitiativ med målet att skapa konkreta relationer mellan företag och personer som av olika anledningar har sämre förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden.
I Sverige är ca 330 000 personer, eller ca 7% av den arbetsföra befolkningen, arbetslösa. Vissa grupper i samhället har det väsentligt svårare att hitta anställning än andra och arbetslösheten är högre hos t ex lågutbildade unga, utrikesfödda, personer med funktionsnedsättningar och bland personer över 55år. I dessa grupper finns mycket kompetens, erfarenhet och vilja som går förlorad för företag och organisationer. Tröskeln in till svensk arbetsmarknad är alldeles för hög för dessa grupper och Jobbfestivalen med tema mångfald är ett lättillgängligt forum där arbetssökande i dessa grupper kan träffa företag som har anställningar att erbjuda.
Under jobbmässan har företag som har ett rekryteringsbehov inom de prioriterade målgrupperna möjlighet att ställa ut och träffa intressanta kandidater med varierande bakgrund och situation.. Det finns också möjlighet att bjuda in till företagsspecifika seminarier både på stora och lilla scenen. Jobbfestivalen med tema mångfald invigs från stora scenen med ett gediget talarprogram.
Jobbfestivalen med tema mångfald vill bidra till ökad kunskap och förståelse om utsatta gruppers svårigheter på arbetsmarknaden och vad som kan göras för att sänka barriärerna, men också lyfta fram lyckade satsningar och enskilda framgångsexempel som kan ge inspiration till både företag och individer. Att ändra samhällets attityder är helt avgörande för att skapa en bättre fungerande arbetsmarknad för utsatta grupper som idag drabbas av utanförskap, psykisk ohälsa och andra problem.
Vanliga frågor om Jobbfestivalen med tema mångfald
En fundamental utmaning på arbetsmarknaden har länge varit att matcha lediga jobb med arbetssökande eller personer som är öppna för att byta jobb. Detta gäller i allmänhet, men i synnerhet för vissa grupper som står längre från arbetsmarknaden. Tröskeln för vissa utsatta grupper att komma in på arbetsmarknaden är alldeles för hög, så fler initiativ för att reducera denna måste till och insatser för att ändra attityder är också en viktig del för att skapa mer mångald och dynamik. Jobbfestivalen med tema mångfald är en bra och lättillgänglig mötesplats för att både förmedla jobb och jobbstöd, men också för att sprida information och kunskap om alla fantastiska projekt och initiativ som finns ute i samhället i syfte att öka mångfalden på våra arbetsplatser.
Eftersom ett delmål med mässan är att sprida information, inspirera till debatt och öka förståelsen kring mångfald på arbetsmarknaden så kommer det att vara ett gediget talarprogram där företag och organisationer kommer att berätta om spännande mångfaldsprojekt, lärdomar och resultat. På Stora Scenen kommer vi även att ha ett antal relevanta paneldebatter om arbetsmarknaden och mångfald. Programmet på hemsidan kommer löpande att uppdateras så att alla kan se vilka föreläsningar och debatter som kommer att hållas.
Bolaget Vile AB, som ägs av Mats Wernheim, står bakom arrangemanget.
Nej, arrangemanget ska täcka kostnader som uppkommer och eventuellt överskott kommer att återinvesteras i kommande arrangemang, då Jobbfestivalen med tema mångfald kommer att vara en återkommande händelse i Stockholm och ambitionen är att sedan sprida den till andra städer runtom i Sverige samt på digitala kanaler.