Föreläsare på Jobbfestivalen med tema mångfald

_MG_4610_WEBB

Josefin Malmer, Konsult/Partner HOME of Recruitment och författare av Rekryteringsboken för chefer

Josefin´s mål är att bidra till en jämlik och rättvis arbetsmarknad, med fokus på mångfald i alla former. Att identifiera potential, se bortom det uppenbara och utmana – eller ännu hellre byta ut – förlegade, slentrianmässiga tillvägagångssätt är bland det bästa jag vet. Josefin drivs av rättvisa, är oerhört intresserad av mänskligt beteende, och går igång på möten, relationer och affärer.

Alireza är ”skäggbarnet” som kom till Sverige som sextonårig ensam flykting, men som etablerade sig snabbt och blev framgångsrik entreprenör. Efter bara tio månader hade han hunnit starta både förening och bolag samt stod i Riksdagen och läxade upp våra politiker i integrationsfrågor. 

Alireza lämnar ingen oberörd. Med sin avslappnade stil får han hela rummet att både skratta och gråta – ibland samtidigt.

I egenskap av ensamkommande flykting och framgångsrik entreprenör har Alireza inte bara gjort resan från Afghanistan utan också den in i det svenska samhället. Han vet hur en person som kommit hit och ska etablera sig behöver gå tillväga. Han vet också vad det svenska samhället och de redan integrerade behöver göra för att förenkla resan för de nyanlända.

Alireza klarade av att komma på fötter nästan utan någon hjälp från staten. Nu vill han underlätta för dem som kommer efter honom. Han vill att andra ska få kunskapen som han själv har fått som flykting. Dels vill han berätta om sina resor, men han vill samtidigt se en förändring i hur vi arbetar med integration. Alirezas lösning stavas Alligration.

Med Björn Elowson, VD och grundare för HR-Techbolaget JobAgent

Hur kommer det sig att det är så svårt att slita sig från Netflix? Varför är det så mycket klipp på katter och hundar på Youtube? Vad är det för skillnad på personer som lyssnar på Bon Jovi kontra U2? På 30 minuter kommer vi att prata om hur algoritmer påverkar oss i nästan alla sammanhang men också hur de kan bidra till att rekrytera rättvist. 

Björn är legitimerad psykolog och har en bakgrund som inom urval och assessment. Han har arbetat med kunder över hela världen med allt från andra personbedömningar av VD:ar i Sverige till assessment centers i Kina, till att utveckla automatiserad karriärvägledning i London

Med Kajsa Asplund Customer Success Lead på Alva Labs,  psykolog och fil.dr i företagsekonomi.

Hennes forskning vid Handelshögskolan i Stockholm fokuserar på effekterna av talent management på medarbetares motivation, självbild och lojalitet.

Kajsa har även skrivit boken Talang för människor

Med Charlotte Welin Zetterlund, HR-chef, MAX Burger

Arbetsplatser kan vara viktiga integrationsmotorer. Det vet inte minst restaurangkedjan MAX.

Nar Charlotte Welin Zetterlund, MAX HR-chef, hörde en av sina medarbetare berätta om att på MAX kunde han spraket, men utanför jobbet var det fortfarande svart med svenskan, sa föddes iden om ”MAX-svenska” och spraket som en väg till jobb och integration i det svenska samhället.

Fler föreläsare läggs till löpande

Vill du bli utställare eller föreläsare?

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.