Välkommen till Jobbfestivalen med tema
"Mångfald & Inkludering"
23 april 2025 i Bältespännarparken, Göteborg

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

”Jag brinner för mångfald och inkludering – därför har jag hyrt Bältespännarparken"

Den 23 april 2025 arrangerar jag Jobbfestivalen med tema ”Mångfald & Inkludering” i Bältespännarparken, Göteborg.

Över 20 000 personer har besökt de två Jobbfestivalerna i Kungsträdgården och långt över 1000 personer har nu ett jobb eller en utbildningsplats att gå till.

Jobbfestivalen med ”Tema mångfald & Inkludering” är en mötesplats för arbetssökande och för företag med ett kontinuerligt rekryteringsbehov samt för företag och organisationer som erbjuder verktyg/tjänster i syfte att öka mångfalden och minska risken för diskriminering.

Jobbfestivalens arbete för inkludering och mångfald belönades vid SM i Employer Branding Magnet Awards där Jobbfestivalen vann klassen Mångfald & inkludering. Jobbfestivalens arbete för att minska utanförskapet på arbetsmarknaden uppmärksammades även med ett hedersomnämnande.

Bli utställare för att delta i viktig informationsspridning om mångfald och inkludering, strävan att förändra attityder på arbetsmarknaden samt att bidra till en förbättrad matchning.

Välkommen!

”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.”

Samarbetspartner

Utställare

Jobbfestivalen med tema ”Mångfald & Inkludering” arbetar aktivt med viktig informationsspridning i strävan att förändra attityder på arbetsmarknaden samt att samt att bidra till en förbättrad matchning.

Jobbfestivalen med tema mångfald i …
Alla är välkomna!

Jobbfestivalen med tema mångfald i Kungsträdgården är Sveriges största jobbmässa med fokus på mångfald. Det är också ett nytt jobbmatchningsinitiativ med målet att skapa konkreta relationer mellan företag och personer som av olika anledningar har sämre förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden.

I Sverige är ca 330 000 personer, eller ca 7% av den arbetsföra befolkningen, arbetslösa. Vissa grupper i samhället har det väsentligt svårare att hitta anställning än andra och arbetslösheten är högre hos t ex lågutbildade unga, utrikesfödda, personer med funktionsnedsättningar och bland personer över 55år. I dessa grupper finns mycket kompetens, erfarenhet och vilja som går förlorad för företag och organisationer. Tröskeln in till svensk arbetsmarknad är alldeles för hög för dessa grupper och Jobbfestivalen med tema mångfald är ett lättillgängligt forum där arbetssökande i dessa grupper kan träffa företag som har anställningar att erbjuda.

Under jobbmässan har företag som har ett rekryteringsbehov inom de prioriterade målgrupperna möjlighet att ställa ut och träffa intressanta kandidater med varierande bakgrund och situation.. Det finns också möjlighet att bjuda in till företagsspecifika seminarier både på stora och lilla scenen. Jobbfestivalen med tema mångfald invigs från stora scenen med ett gediget talarprogram.

Jobbfestivalen med tema mångfald vill bidra till ökad kunskap och förståelse om utsatta gruppers svårigheter på arbetsmarknaden och vad som kan göras för att sänka barriärerna, men också lyfta fram lyckade satsningar och enskilda framgångsexempel som kan ge inspiration till både företag och individer. Att ändra samhällets attityder är helt avgörande för att skapa en bättre fungerande arbetsmarknad för utsatta grupper som idag drabbas av utanförskap, psykisk ohälsa och andra problem.

Välkommen!
Den 23 april 2025 kl 10.00 - 19.00

Föreläsningar på Jobbfestivalen med tema mångfald

Med Josefin Malmer, konsult/partner HOME of Recruitment och författare av Rekryteringsboken för chefer

Med Björn Elowson, VD och grundare för HR-Techbolaget JobAgent
 

Hur kan datadriven rekrytering öka både träffsäkerhet och mångfald?

Med Kajsa Asplund Customer Success Lead på Alva Labs, psykolog och fil.dr i företagsekonomi.

Jobbfestivalen i media

Jobbfestivalen i Media​

Jobbfestivalen i Dagens Industri

Jobbfestivalen i Media​

Jobbfestivalen i SVT

Jobbfestivalen i Media​

Jobbfestivalen i Dagens Industri

Jobbfestivalen i Media​

Jobbfestivalen i SVT

Röster om Jobbfestivalen med tema mångfald

Jobbfestivalen med tema mångfald riktar sig främst till...

Vill du bli utställare på Jobbfestivalen med tema mångfald?

Har du frågor om Jobbfestivalen med tema mångfald?

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar om Jobbfestivalen med tema mångfald? Välkommen att kontakta oss. Det går bra att kontakta oss via uppgifterna nedan eller formuläret här på hemsidan.

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.