Kl 10.00
23 maj Kl 11.00
Stora Scenen
Kl 12.00

"Att vara människa innebär att vi har fördomar” – Hur kan vi tillsammans jobba för att minska samhällets omedvetna diskriminering?

Panelmedlem Nadim Ghazale

Polis. Föreläsare. Författare. Konferencier. Krönikör. Debattör. Sommarpratare.

Nadim Ghazale föddes 1983 i Libanon. På grund av krig tvingades han på flykt och kom till Sverige år 1990. Nadim har sedan gjort en integrationsresa in i Sverige där han idag arbetar som polis. Efter många år av arbete som ingripandepolis, supporterpolis, områdespolis och med hemlig underrättelseinhämtning tröttnade han på att ingenting förändrades i samhället. Han bytte sin roll inom polisen till en mer uttalat brottsförebyggande tjänst.

I samband med detta klev Nadim, år 2019, ut i offentligheten. Genom offentligheten kan Nadim påverka både i sin roll som polis och som en person med viktig erfarenhet och kunskap.
Samma år fick Nadim erbjudandet om att medverka i SVTs Veckans Brott som polisexpert i panelen som ersatte Leif GW Persson. Han fortsatte sedan framträda offentligt både i sin roll som polis, samhällsdebattör och som omtyckt person.

År 2020 intervjuades han i ett uppmärksammat och mycket uppskattat avsnitt av SVT:s Min Sanning.

År 2021 sändes Nadims otroligt hyllade sommarprogram i P1 som blev det årets näst med lyssnade program. Ett av få sommarprat i Sveriges Radios historia som även spelades in på ett annat språk, i det här fallet arabiska.

År 2022 släpptes Nadim Ghazales självbiografi ”Min väg från flykting till hela Sveriges polis” på bokförlaget Forum och fick ett oerhört varmt mottagande och väldigt fina recensioner. Se bl a Göteborgs Posten, Borås Tidning, Svenska Dagbladet & Sydsvenskan. År 2023 prisades Nadim som årets talare av en av Sveriges största talabyråer.

Nadim är en prisbelönt och viktig röst för vår samtid men även för Sveriges framtid. Han beskriver sig själv som en hybrid mellan två världar där han med sina erfarenheter förstår och ser problemen som kan komma av utanförskap, fattigdom, flykt och förtryck. Hans erfarenhet och kunskap beskrivs bäst som en huvudnyckel till integration, ett svårt ämne som Nadim berättar om på ett enkelt och begripligt sätt för alla samhällsnivåer. Han talar med med kunskap och engagmang samt ger verktyg och syfte där målet är kollektiv trygghet, rättvisa och jämlikhet. Han beskriver dessa samhällskomponenter som livsviktiga för ett inkluderande, tryggt och socialt hållbart samhälle. Något som egentligen borde vara självklart men som inte alls är det idag. Därför är röster som Nadims nu viktigare än någonsin.

Moderator

Malin Moezzi

Lic. Psychologist, Head of People Science på Asker Technologies

Panelen

Nadine Hanna

Kundförvaltare på det kommunala bostadsbolaget AB Stockholmshem

Ayaz Shukat Rosén

D&I Ambassador på Microsoft

Carolina Engström

VD på Wes

Nadim Ghazale

Polis. Föreläsare. Författare. Konferencier. Krönikör. Debattör. Sommarpratare.

Vill du vara med i panelen?

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.