Kl 17.00
14 September Kl 18.00
Stora Scenen
Kl 18.45
Kl 17.00
Kl 18.45

Hur matchar vi arbetssökande och arbetsgivare på kortast möjliga tid, och på så sätt löser arbetslöshetssituationen?​

Med Arbetsförmedlingens Generaldirektör på scenen öppnade vi dagen med att belysa paradoxen att företag har svårt att hitta personal att anställa trots att det finns många arbetslösa. Dagen igenom har diskussionerna avlöst varandra på ämnet integration och mångfald, och under denna avslutande diskussion utmanar vi panelen; hur matchar vi arbetssökande och arbetsgivare på kortast möjliga tid, och på så sätt löser arbetslöshetssitiuationen?

Panelmedlem Alireza Akhondi

Arbetsmarknadspolitisk talesperson och Riksdagsledamot, Centerpartiet

Livet är sannerligen oförutsägbart!
27 april för över 26 år sen fick jag en livschans som kom att förändra mitt liv för alltid. Det var dagen då jag kom till Sverige som 11-åring. Det var sent på kvällen, mörkt, blåsigt och ganska kallt. Jag minns det som om det var igår, känslan av nyfikenhet, tacksamhet men också rädslan kring det som kunde tänkas vänta. Det påminner rätt mycket om hur jag känner här och nu som nyvald ledamot av Sveriges riksdag. Det som skiljer då mellan nu är också den enorma känslan av ansvar som medföljer förtroendet att få vara en representant för just Dig. Mycket har hänt under dessa 26 år. Både positiva men också erfarenheter som gjort ont, men som jag känner har breddad perspektiven och gett kunskap som är enormt värdefulla både i rollen som förtroendevald men också samhällsmedborgare.

Moderator

Björn Elmqvist

Björn Elmqvist

Partner, Werket AB

Panelen

Rikard Westerlund

Rikard Westerlund

VD och medgrundare av HelloLilly

rasmus rossi

Rasmus Rossi

VD inom Arenakoncernen
 

Nina From

Nina From

Arbetsförmedlingen
 

Alireza Akhondi

Centerpartiet
 

Vill du vara med i panelen?

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.