Välkommen till Jobbainorr
på Sergels torg, Stockholm

Den 30 november & 1 december 2024 flyttar Norrland in på Sergels torg mitt i Stockholms city.

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Vad är Jobbainorr?

Norra Sverige skriker efter arbetskraft nu. Behovet finns inom många områden, så som vård och omsorg, undervisning, it, transport och inom industrin.

Den gröna omställningen och kompetensbristen är en av vår tids största utmaningar.

Jag vill bidra till att människor flyttar norrut så jag hyrde Sergels torg mitt i Stockholms city..
Vi bygger en stor mässhall där kommuner, företag och organisationer och människor får mötas och tala framtid.

Norrland, med sina omfattande naturresurser och potential för förnybar energi, spelar en betydande roll i Sveriges strävan att minska klimatpåverkan och främja hållbar utveckling.

Den gröna omställningen i Norrland innebär att man fokuserar på att utveckla och använda förnybara energikällor som sol, vind, vattenkraft och biomassa. Detta skapar möjligheter för att skapa gröna jobb och främja en hållbar ekonomisk tillväxt i regionen. För att lyckas behövs dock en arbetskraft med rätt kompetens.

Det här är en möjlighet för den som törs tänka nytt – livet i norra Sverige erbjuder en mängd mervärden, som stora naturupplevelser men har även ett rikt utbud av restaurang- och nöjesliv som passar alla smaker och preferenser.

Kom till Kungsträdgården den 30 november eller 1 december 2024 för att lyssna på vilka möjligheter det finns för både dig som kan tänka dig att flytta själv eller för dig som vill flytta tillsammans med hela familjen.

Det behövs över 100 000 nya ”norrlänningar”.

Syftet med ”Jobba i norr-festivalen” är att visa upp vilka möjligheter det finns med jobb, boende, skolor, utbildningar och fritid.

På scenen kommer det att vara på debatter/samtal och föreläsningar.

Det finns över 100 000 lediga jobb i Norrland – blir du en av de som tar beslutet att flytta?

 

 

Partner

Vill ni vara med på resan?

Att flytta till Norrland kan erbjuda flera fördelar när det gäller naturen, livsstilen och kulturen. Här är sex av de bästa sakerna med att flytta till Norrland:

Naturskönheter:

Norrland är känt för sin spektakulära natur. Du kan njuta av vidsträckta skogar, orörda sjöar, imponerande fjällkedjor och spektakulära norrsken. Möjligheterna till friluftsliv, inklusive vandring, fiske, skidåkning och jakt, är oändliga.

Arbetsmöjligheter:

Norrland är känt för sina naturresurser och industrisektorer såsom skogsbruk, gruvdrift och energiproduktion. Om du har intresse eller erfarenhet inom dessa områden kan du hitta gott om jobbmöjligheter i Norrland. Det finns också en växande turismsektor i regionen.

Ren luft och tystnad:

Norrland har låg befolkningstäthet, vilket innebär att det finns gott om utrymme och ren luft att andas. Du kan njuta av tystnaden och lugnet som kommer med att bo i områden med mindre trafik och mindre buller. och jakt, är oändliga.

Säsongernas skiftningar:

Norrland erbjuder en tydlig upplevelse av de fyra årstiderna. Du kan njuta av varma somrar med långa dagar och midnattssol, följt av färgglada höstar, snörika vintrar och friska vårdagar. Denna variation kan ge en rikare livskvalitet och olika möjligheter till aktiviteter och rekreation.

Nära gemenskap:

Många samhällen i Norrland har en stark gemenskapsanda. Du kan förvänta dig att få en varm välkomnande och möjligheten att lära känna människor på ett personligt plan. Det kan vara en fördel om du värdesätter en tightare sammanhållning och närhet till dina grannar och samhället i stort.

Kulturella traditioner:

Norrland har sina egna unika kulturella traditioner och evenemang. Du kan uppleva samisk kultur, folkdans och musik, samt traditionella högtider och festivaler. Detta ger dig chansen att utforska och lära dig mer om den norrländska kulturen och dess rika historia

Vill du bli utställare på Jobbfestivalen med tema mångfald?

Har du frågor om Jobbfestivalen med tema mångfald?

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar om Jobbfestivalen med tema mångfald? Välkommen att kontakta oss. Det går bra att kontakta oss via uppgifterna nedan eller formuläret här på hemsidan.

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.