Vår inspiration

Spännande läsning som vi gillar lite extra

Nyligen kom Mustafa Panshiris bok ”Sju råd till Mustafa. Så blir du lagom svensk i världens mest extrema land”. Många av råden är vettiga, men de kan behöva breddas. Qaisar Mahmood har därför skrivit ”Sju råd till Ove. Så anpassar du dig till mångfaldens Sverige”. Läs hela artikeln här.

Att hitta kompetens där man minst anar det är kanske det allra häftigaste som händer när man rekryterar fullt ut kompetensbaserat. En kandidat utan ”rätt” meritförteckning som visar sig vara ett riktigt guldkorn. Inte nog med att det är kul med mångfald på arbetsplatsen, det är faktiskt också riktigt lönsamt. Läs hela artikeln här.

Stadens dagliga verksamhet passar inte honom, så hans mamma har öppnat en bar för att han ska ha ett jobb. Nu har hon startat upp en arbetsförmedling för funktionsnedsatta människor. Läs hela artikeln här.

De både lagar mat och serverar. Restaurangen serverar enklare maträtter och använder smarta hjälpmedel för att ta emot beställningar. Läs hela artikeln här.

Han gick på social­bidrag, var mobbad och kunde varken läsa eller skriv­a. Sedan dess har Shoresh Hussein gjort en makalös karriärsresa. Läs mer om hans resa här.

Han kom till Sverige som sextonårig ensam flykting, men etablerade sig snabbt och blev framgångsrik entreprenör. Läs mer om Alireza här.

Genom att luncha tillsammans vill kvinnorna i föreningen Unifemmes skapa möten mellan olika nationaliteter i Täby. Genom vänskap kommer andra möjligheter. Läs mer här.
Visionen är att Stockholm ska bli en attraktiv och inkluderande region som tillvaratar akademisk kompetens oavsett hudfärg. Lyckas vi, öppnas arbetsmarknaden för fler grupper utanför normen. Läs mer här.

Tanken är att skapa en samverkan mellan näringsliv och den offentliga sektorn och bidra till social hållbarhet och att fler känner sig inkluderade i samhället. Projektet har en rad fördelar det ger arbetsförmedlingen nya möjligheter att få människor i arbete, det ger butikerna tillgång till framtida bra arbetskraft och Frölunda Torg blir en ännu bättre mötesplats som är till för alla. Se filmen här.

Totalskidskolan är en icke vinstdrivande ideell förening och som grundades år 1987 i Rödkullen. Den är Europas största skidskola för åkare med funktionsnedsättning. Läs mer här.

Har vi missat något?

Känner du till en spännande story eller en bra resurs för jobbsökande? Vi tar gärna emot tips!

Scroll to Top