Kl 14.30
21 maj Kl 15.00
Jobbscenen
Kl 15.30

Vägen till en rättvis arbetsmarknad

Poyan Sandnell

Grundare

Som 16 åring gick Poyan runt till alla butiker i hela Katrineholm och sökte sommarjobb, fick inte ett enda. Lämnade då lapp i brevlådan hos alla villaägare om att jag kunde jobba i deras trädgårdar, och helt plötsligt hade jag hur mycket jobb som helst och tjänade bra med pengar. Då lärde jag mig att man behöver vara kreativ och inte ge upp.

DN skrev om mig i oktober 2011 (Nytt namn gjorde livet enklare – DN.SE) med anledning av mitt namnbyte – från Asghari till Sandnell. Jag kände mig svensk och ville ha samma chans som alla andra på arbetsmarknaden.

Det har gått nästan tolv år sedan intervjun och även om fokus mestadels varit på annat håll (jobb, egna företag, familj) så har tanken gnagt inom mig om att kunna hitta en väg till att hjälpa andra och bidra till en mer rättvis arbetsmarknad, som ger alla samma möjlighet. Nu är jag snart i mål – med Catch Me, en inkluderande tjänst som i slutet av 2023 lanserar en digital tjänst som för arbetsgivare och arbetstagare närmare varandra. Förutom vanliga bemanningstjänster, innehåller den ett par nyheter. Den i mina ögon viktigaste nyheten är att den som söker jobb gör det anonymt. Det betyder att vänskapsband, namn eller utseende saknar betydelse. Jobbet går till den som har bäst kvalifikationer och som är mest lämpad.

Jag var fyra år när familjen flyttade från Iran till Sverige men jag blev aldrig retad eller mobbad med anledning av mitt ursprung och jag har klarat de hinder som funnits på vägen under min karriär. Men jag inser att många har det tuffare än jag haft när det gäller jobb. Min dröm är att digitalisera rekryteringsprocessen underlättar för dem och andra att komma in på arbetsmarknaden.

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.