Jobbfestivalen Logotyp

Tema
Mångfald & Inkludering

14 september 2022 i Kungsträdgården, Stockholm

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

”Jag brinner för mångfald och inkludering – därför har jag hyrt hela Kungsan”

Den 14 september arrangerar jag Jobbfestivalen med tema ”Mångfald & Inkludering” i Kungsträdgården.

Jobbfestivalen med tema ”Mångfald & Inkludering” i Kungsträdgården är en mötesplats för arbetssökande och för företag med ett kontinuerligt rekryteringsbehov samt för företag och organisationer som erbjuder verktyg/tjänster i syfte att öka mångfalden och minska risken för diskriminering.

Bli utställare för att delta i viktig informationsspridning om mångfald och inkludering, strävan att förändra attityder på arbetsmarknaden samt att bidra till en förbättrad matchning.

– Välkommen!

”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.”

Mats Wernheim

Huvudsponsor

Brödernas Logotyp

Utställare

Jobbfestivalen med tema ”Mångfald & Inkludering” arbetar aktivt med viktig informationsspridning i strävan att förändra attityder på arbetsmarknaden samt att samt att bidra till en förbättrad matchning.​

Jobbfestivalen med tema mångfald i Kungsträdgården är en mötesplats för arbetssökande och företag med ett kontinuerligt rekryteringsbehov samt företag och organisationer som erbjuder verktyg/tjänster i syfte att öka mångfalden och minska risken för diskriminering. Mässan är den 14 september i Kungsträdgården, men jobbfestivalen med tema ”Mångfald & Inkludering” är även en onlinemässa som fortsätter leva vidare på nätet. Syftet är dels att knyta intressanta affärskontakter, men framförallt att förmedla jobb, praktikplatser och yrkesinriktade utbildningar. Ambitionen är att bidra till mer mångfald på arbetsmarknaden och skapa fler dynamiska arbetsplatser.

Alla är välkomna!

Jobbfestivalen med tema mångfald i Kungsträdgården är Sveriges största jobbmässa med fokus på mångfald. Det är också ett nytt jobbmatchningsinitiativ med målet att skapa konkreta relationer mellan företag och personer som av olika anledningar har sämre förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden.

I Sverige är ca 330 000 personer, eller ca 7% av den arbetsföra befolkningen, arbetslösa. Vissa grupper i samhället har det väsentligt svårare att hitta anställning än andra och arbetslösheten är högre hos t ex lågutbildade unga, utrikesfödda, personer med funktionsnedsättningar och bland personer över 55år. I dessa grupper finns mycket kompetens, erfarenhet och vilja som går förlorad för företag och organisationer. Tröskeln in till svensk arbetsmarknad är alldeles för hög för dessa grupper och Jobbfestivalen med tema mångfald är ett lättillgängligt forum där arbetssökande i dessa grupper kan träffa företag som har anställningar att erbjuda.

Under jobbmässan har företag som har ett rekryteringsbehov inom de prioriterade målgrupperna möjlighet att ställa ut och träffa intressanta kandidater med varierande bakgrund och situation.. Det finns också möjlighet att bjuda in till företagsspecifika seminarier både på stora och lilla scenen. Jobbfestivalen med tema mångfald invigs från stora scenen med ett gediget talarprogram.

Jobbfestivalen med tema mångfald vill bidra till ökad kunskap och förståelse om utsatta gruppers svårigheter på arbetsmarknaden och vad som kan göras för att sänka barriärerna, men också lyfta fram lyckade satsningar och enskilda framgångsexempel som kan ge inspiration till både företag och individer. Att ändra samhällets attityder är helt avgörande för att skapa en bättre fungerande arbetsmarknad för utsatta grupper som idag drabbas av utanförskap, psykisk ohälsa och andra problem.

Varmt välkomna till Jobbfestivalen
14 september kl 09.00 – 19.00

Mässprogram

Stora Scenen

Vi har bjudit in intressanta inspiratörer, rekryterare, politiker och jobbletare som deltar i intressanta paneldebatter.

Lilla Scenen

Här talar/föreläser intressanta personer om spännande och aktuella ämnen.

Föreläsningar

Jobbfestivalen med tema ”Mångfald & Inkludering”

Med Josefin Malmer, konsult/partner HOME of Recruitment och författare av Rekryteringsboken för chefer

Med Björn Elowson, VD och grundare för HR-Techbolaget JobAgent
 

Hur kan datadriven rekrytering öka både träffsäkerhet och mångfald?

Med Kajsa Asplund Customer Success Lead på Alva Labs, psykolog och fil.dr i företagsekonomi.

Röster om Jobbfestivalen med tema "Mångfald & Inkludering"​

Jobbfestivalen med tema mångfald riktar sig främst till​

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar om Jobbfestivalen med tema mångfald? Välkommen att kontakta oss. Det går bra att kontakta oss via uppgifterna nedan eller formuläret här på hemsidan.

Vill du bli utställare på Jobbfestivalen med tema mångfald?

Har du frågor om Jobbfestivalen med tema mångfald?

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.