Med Curonovas hjälp behövde Youmna inte nöja sig med mindre!

Youmna kom till oss med önskemål om att börja arbeta inom vården. För hennes Matchare Viktor Lander berättade hon att hon egentligen var utbildad apotekare, men att det var väldigt svårt att få jobb på apotek så länge hon inte hade en utbildning som var validerad i Sverige.

Ett jobb inom vården verkade som det näst bästa för någon med hennes kompetens. Men Viktor ville inte acceptera ett nej, och menade att det borde finnas apotek som har behov av Youmnas kompetens som kunnig inom medicin och dessutom flerspråkig. Viktor skred direkt till verket och letade efter lämpliga arbetsgivare för Youmna.

Viktor tog kontakt med Apoteket Hjärtat Mariehamn, vilka nappade snabbt då de har många arabisktalande kunder. Youmna fick komma på intervju, och arbetsgivaren gillade henne starkt och gav henne jobbet. Nu arbetar Youmna inom sin rätta profession, och förbereder sig med hemstudier för att kunna validera sin apotekarutbildning. ”Jag är jättetacksam för den hjälp jag fått av Curonova att hitta det här jobbet för mig”, säger Yomna då vi tar kontakt med henne för att följa upp på hur det har gått.

Vi fick även en kommentar från Apotek Hjärtat Mariehamn, som är mycket nöjda med sitt nya tillskott: ”Youmna arbetade tidigare som timanställd på ett annat Apotek Hjärtat här i Umeå, där hon var en mycket uppskattad kollega. Så när vi fick möjlighet att välkomna henne till vårt apotek var det en självklarhet! Det känns väldigt bra att kunna bidra till att en så viktig kompentens tas tillvara och att på samma gång kunna hjälpa Youmna att komma närmare en svensk legitimation som apotekare. Hos oss får hon erfarenhet av den svenska apoteksbranschen och möjlighet att stärka sina svenskkunskaper ytterligare. Det var smidigt att få introduktionsjobbet beviljat via Curonova och Arbetsförmedlingen, och Youmna kunde börja arbeta hos oss efter ungefär en månad. Nu arbetar hon som assistent i egenvården och hjälper våra kunder där.”

Vi på Curonova blir alltid lika glada när vi lyckas hjälpa våra deltagare att förändra sin situation och hitta en ny sysselsättning, ibland en bättre än vad de själva vågat önska. Att bidra till att duktiga människor som Youmna kommer ut på arbetsmarknaden och får bidra med sin kompetens är något vi tar stor stolthet i. Med Rusta och Matcha hjälper vi människor ut i arbete, varje dag!

Blir du inspirerad av Curonovas solskenshistorier och vill ta tag i jobbsökandet?

Personerna i Curonovas solkskenshistorier har alla gått programmet Rusta och Matcha, vilket är en tjänst Curonova erbjuder via Arbetsförmedningen. När du går Rusta och Matcha hos Curonova kan du känna dig trygg i att du får de allra bästa förutsättningarna för att lyckas i ditt jobbsökande, precis som våra solskenshistorier vittnar om!

Är du också intresserad av att delta i Rusta och Matcha och låta oss hjälpa dig till ditt nya jobb, eller kanske nya studier? Fyll då i Curonovas ansökningsformulär, så kontaktar dom dig!

Vill du veta mer om Rusta och Matcha och vad det kan innebära för dig som deltagare kan du läsa mer om det här.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn

Curonova erbjuder en uppsjö av tjänster och program för människor som behöver hitta en ny sysselsättning. Vi vet att människor är olika, och brinner för att låsa upp människors sanna potential och låta deras unika förmågor och erfarenheter komma till användning på arbetsmarknaden. 

Lämna en kommentar

Rulla till toppen

Föreläsning (analog jobbannons)
20 minuter på Jobbscenen

100 sittplatser, storbildsskärmar och ljudanläggning samt tekniker ingår. Jobbfestivalen kommer marknadsföra Jobbscenen och i möjligaste mån rikta marknadsföringen till kandidater baserat på de olika tjänster som arbetgivarna har. Självklart kan ni också bjuda in deltagare/jobbsökare.